NAV ADATSZOLGÁLTATÁS

A Falcon-Soft ügyviteli rendszere és számlázója felkészült a NAV felé történő kötelező adatszolgáltatásra!
 

Mit takar a NAV adatszolgáltatási kötelezettség?

2018 július 1-től kötelező adatot szolgáltatni a legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított számlákról a NAV felé.

A kibocsátott számlák – és számlával egy tekintet alá eső okiratok – adataira vonatkozó adatszolgáltatás 2018. július 1-jétől a kiállítás után, rövid időn belül, elektronikusan teljesítendő. Számlázó programmal történő számlázás esetén a számlaadatokat a számlázó programból emberi beavatkozás nélkül, nyilvános interneten keresztül, a számla elkészülése után rögtön továbbítani kell a NAV-hoz. (Forrás: NAV)

Mi már készen állunk!

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy Ön mindig a hatályos jogszabályoknak megfelelő szoftvert használhasson, ennek tükrében ügyviteli rendszerünk megfelel az online számla adatszolgáltatással kapcsolatos törvényi előírásoknak, így rendszereink automatizált adatbeküldése leveszi az Ön válláról a kézi adatszolgáltatás terhét.

Rendszerünk a számlaadatokat:

  • azonnal, a számlakiállítást követően,
  • teljes mértékben automatikusan,
  • elektronikus úton,
  • XML formátumban

továbbítja a NAV felé.

Szoftverünk fejlesztése során alkalmazkodunk a jogszabályi változásokhoz és a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb, könnyen kezelhető megoldásokat alkalmazunk az Ön igényeire szabva.

A jogszabályváltozással kapcsolatban bővebb információ elérhető a következő oldalon: https://onlineszamla-test.nav.gov.hu/

NAV Adatszolgáltatás

 

ü  azonnal, a számlakiállítást követően,

ü  teljes mértékben automatikusan,

ü  elektronikus úton,

ü  XML formátumban,